Шокирани и ужасени сме, че израелската армия атакува и унищожи сградата,

...
Шокирани и ужасени сме, че израелската армия атакува и унищожи сградата,
Коментари Харесай

Асошиейтед прес осъди израелската атака, разрушила сграда с нейни офиси в Газа

" Шокирани и ужасени сме, че израелската войска нападна и унищожи постройката, в която се обитаваха бюрото на АП и други новинарски организации в Газа ", разгласи президентът и основен изпълнителен шеф на Асошиейтед прес Гари Пруит в публикувано официално изявление. Малко по-рано през днешния ден стана ясно, че израелски въздушен удар унищожи многоетажна постройка в град Газа, в която се обитаваха офиси на Асошиейтед прес и други медии.

" Те от дълго време знаеха местоположението на нашето бюро и знаеха, че там има публицисти. Получихме предизвестие, че постройката ще бъде ударена.

Търсим информация от израелското държавно управление и поддържаме контакт с Държавния департамент на Съединени американски щати, с цел да научим повече.

Това е извънредно тревожно развиване. На косъм избегнахме ужасна загуба на човешки живот. Дузина публицисти и сътрудници на АП свободна процедура се намираха вътре в постройката и за благополучие успяхме да ги евакуираме в точния момент. Светът ще знае по-малко за протичащото се в Газа поради това, което стана през днешния ден. ", се споделя в изказването.

Асошиейтед прес е най-голямата новинарска организация в света. Базирана е в Ню Йорк
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР